Mariëlle Faas


Commis­sielid

Mariëlle verhuisde in 2011 van Utrecht naar Doorn. De rustiger en groene omgeving waren goed voor haar welzijn en die van haar hond. In 2012 werd zij lid van de Partij voor de Dieren. Hoewel zij al langer actief wilde worden voor de partij, trok zij pas eind 2021 de stoute schoenen aan. Zij bood haar ondersteuning aan bij de lokale werkgroep Utrechtse Heuvelrug en voor ze het wist werd ze commissielid. Onderwerpen die haar aan het hart gaan zijn gezondheid en welzijn van dieren en mensen, zoönosen (infectieziekten die van dier op mens kunnen overgaan), klimaat en biodiversiteit, participatie en inclusiviteit.

Mariëlle is opgeleid tot communicatie adviseur en heeft een brede werkervaring opgebouwd bij organisaties in de humane en veterinaire gezondheidszorg en bij goede doelen. De laatste jaren zet zij zich vrijwillig in als ervaringsdeskundige voor anderen. Zij is betrokken bij de detaillering en uitvoering van wetenschappelijke onderzoeken en projecten op het gebied van slapeloosheid en angststoornissen / posttraumatische stress.

We wonen op zo'n prachtige planeet! Het raakt me dan ook diep dat mensen, dieren en natuur steeds vaker in de knel komen. Terwijl ik geloof dat onze planeet genoeg heeft te bieden voor iedereen. Zolang we maar meer gaan kiezen voor wat wij nodig hebben en ons minder laten leiden door wat we willen hebben. En als we ons - met actieve betrokkenheid van inwoners van onze gemeente - hiervoor inspannen en werken aan herstel van biodiversiteit, kunnen we genieten van een (nog) fijnere en schonere woonomgeving.