Pvdd partij voor de dieren verkiezingen gemeenteraadsverkiezingen utrechtseheuvelrug plan b partij van de dieren democratie bestuur privacy

Samen, eerlijk en open

Als gemeente Utrechtse Heuvelrug naar je luistert en met je samenwerkt, voel je je sneller thuis. Maar de vrijheid van de een, mag niet ten koste gaan van de vrijheid van de ander. Ook privacy is belangrijk om je op je gemak te voelen: niet iedereen hoeft alles van ons te weten. Utrechtse Heuvelrug moet inwoners vertrouwen en beschermen. En eerlijk en duidelijk zijn over de beslissingen die de gemeente neemt.

Zorg voor een sterke lokale democratie

Betrokkenheid van inwoners wordt steeds belangrijker. Mensen willen meebeslissen over wat er gebeurt in hun woonomgeving. Utrechtse Heuvelrug moet goed luisteren naar de mening van inwoners. En samen plannen maken. Bijvoorbeeld over de aanleg van groen. Of over zorg in de buurt.

Zorg voor open bestuur

Open (of transparant) bestuur betekent: duidelijk laten weten waarom bepaalde beslissingen worden genomen. En vertellen wat precies de reden is om iets wel of niet te doen. Dat zorgt voor meer vertrouwen in Utrechtse Heuvelrug.

Regel privacy goed

Privacy houdt in dat niet iedereen alles van ons hoeft te weten. Ook de overheid niet. Iedereen moet een vrij leven kunnen leiden.


Een leefbare Aarde

Alle dieren tellen mee

Kies voor meer groen

Tijd voor een andere economie

Prettig wonen voor iedereen

Vervoer zonder vervuiling

Gezond en veilig in Utrechtse Heuvelrug

Iedereen is belangrijk

slimmer, wijzer, mooier

Samen, eerlijk en open