Shutterstock 142967158

Alle dieren tellen mee

In Utrechtse Heuvelrug wonen meer dieren dan mensen. Toch worden ze vaak vergeten bij het maken van plannen. Terwijl dieren ook recht hebben op bescherming en een fijne plek om te leven: in het wild of bij mensen thuis. Dieren zijn geen ‘dingen’, geen vermaak voor mensen. Stop dierenleed in kinderboerderijen, circussen en shows. En houd geen (wilde) dieren in gevangenschap. In een leefbare woonomgeving leven mensen én dieren goed samen.

Bescherm alle dieren

Utrechtse Heuvelrug moet alle dieren beschermen. Huisdieren, landbouwdieren en dieren die leven in het wild. Zwerfdieren worden goed opgevangen. Dierenopvangcentra krijgen daarom meer geld om dieren te verzorgen.

Geen vee-industrie

In Nederland sterven elk jaar 640 miljoen dieren na een verschrikkelijk leven in de vee-industrie. Stop met het houden van dieren voor vlees, zuivel en eieren. Dat is goed voor de dieren en beter voor het milieu.

Zorg voor dieren in het wild

Utrechtse Heuvelrug is verantwoordelijk voor alle inwoners. Ook voor de dieren die er in het wild leven. Utrechtse Heuvelrug stopt met het verjagen van dieren. En met het toestaan van jagen op dieren als hobby. Jagers en vissers zorgen voor dierenleed en verstoren de natuur.

Zorg voor huisdieren

In Utrechtse Heuvelrug hebben veel mensen een huisdier. Deze dieren worden vaak goed verzorgd. Maar dat gebeurt niet altijd. Sommige mensen weten niet precies hoe ze een huisdier moeten verzorgen. Of ze hebben er geen geld of eigenlijk geen plek voor. Het gevolg? Dieren komen terecht in het asiel. Utrechtse Heuvelrug zorgt daarom bijvoorbeeld voor duidelijke informatie over - het verzorgen van - huisdieren. Dat voorkomt onnodig dierenleed.

Een leefbare Aarde

Alle dieren tellen mee

Kies voor meer groen

Tijd voor een andere economie

Prettig wonen voor iedereen

Vervoer zonder vervuiling

Gezond en veilig in Utrechtse Heuvelrug

Iedereen is belangrijk

slimmer, wijzer, mooier

Samen, eerlijk en open