Dieren­welzijn op de kaart van Utrechtse Heuvelrug


Weer een goed bezocht PvdD Café in Cultuurhuis Doorn

11 februari 2024

Het PvdD Café over Dierenwelzijn werd afgelopen woensdagavond druk bezocht en was zeer geslaagd, al zeggen we het zelf. Het onderwerp dierenwelzijn trok inwoners uit de verschillende dorpen en ook vertegenwoordigers van onder meer Dierenasiel De Hazenberg en Stichting Snorhaar waren aanwezig.

Het werd een mooie avond met verhalen over het dierenwelzijn binnen onze gemeente. Vanuit politiek oogpunt praatte commissielid Mariëlle Faas de aanwezigen bij over de status van de nieuwe Nota Dierenwelzijn. Piet Dijkstra sprak over als coördinator van Dierenambulance De Heuvelrug over de ervaringen van hem zijn collega-vrijwilligers. Tot slot vroeg werkgroeplid Christaan Otten de aanwezigen in groepjes te gaan brainstormen over nieuwe tradities voor de komende jaarwisseling om vuurwerkoverlast te voorkomen/verminderen. En dat alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Kom ook naar PvdD Café: Bomen, bomen, bomen

Het volgende PvdD Café is woensdagavond 13 maart 2024 en gaat over het belang van bomen voor de kwaliteit van onze leefomgeving. Mis het niet!

Ook dan ben je weer van harte welkom in het Cultuurhuis in Doorn.

Meld je hier aan

Commissielid Mariëlle Faas over het belang van een Nota Dierenwelzijn en wat de stand van zaken in de lokale politiek is.

De verhalen van Piet Dijkstra, coördinator Dierenambulance De Heuvelrug, maakten duidelijk dat er nog wel het een en ander te verbeteren valt aan dierenwelzijn in onze gemeente.

Werkgroeplid Christiaan Otten riep op tot nieuwe tradities rond de jaarwisseling.

Onze nieuwe werkgroepcoördinator Marjolein de Bruin zette met de werkgroep een mooi PvdD Café neer.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren stelt vragen over een hek en bomenkap in het Mollebos

“Wordt er weer een stukje natuur afgepakt?”, kopte het AD dit weekend. Vorig jaar maart is het Mollebos, ook wel Driebergse B...

Lees verder

PvdD Utrechtse Heuvelrug roept gemeente Woudenberg op:

"Zo gaan we toch niet met elkaar om? Wij vragen u dringend besluitvorming uit te stellen tot ordentelijk overleg met de buren...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief