Partij voor de Dieren stelt vragen over een hek en bomenkap in het Mollebos


23 januari 2024

“Wordt er weer een stukje natuur afgepakt?”, kopte het AD dit weekend. Vorig jaar maart is het Mollebos, ook wel Driebergse Bos genoemd, voor ruim 460.000 euro verkocht aan landgoed Den Treek-Henschoten. Al vrij snel na de verkoop werd bij het bosmeer een hek geplaatst. Over de hele lengte van de Hydeparklaan liggen inmiddels enorme stapels hout. Wat is hier gebeurd?

Veel Driebergenaren genieten al hun leven van het Driebergse bos en het bosmeertje, ze wandelen er en hebben er op scouting gezeten. “Driebergen moet kunnen blijven genieten van het bos”, heeft de wethouder vorig jaar gezegd, maar amper een jaar later is het halve bos leeg getrokken.

De Partij van de Dieren stelde daarom vragen aan het college over het Mollebos bij het Spoor Bestuur en Middelen op maandag 22 januari 2024.


Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Meer dan 200 meldingen van vuurwerkoverlast bij meldpunt PvdD Utrechtse Heuvelrug

Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug ontving rond afgelopen jaarwisseling meer dan 200 meldingen van vuurwerkoverlast op...

Lees verder

Dierenwelzijn op de kaart van Utrechtse Heuvelrug

Het PvdD Café over Dierenwelzijn werd afgelopen woensdagavond druk bezocht en was zeer geslaagd, al zeggen we het zelf. Het o...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief