Partij voor de Dieren stelt vragen na Roof­vo­gelshow tijdens Koningsdag


28 april 2022

In Utrechtse Heuvelrug wonen meer dieren dan mensen, maar toch worden zij vaak vergeten in gemeentelijke plannen of beleid of komen ze er bekaaid van af. De Partij voor de Dieren wil dat ook dieren hier een fijne plek hebben om te leven, of dat nu in het wild is of bij mensen thuis. Want de mate van beschaving van een samenleving valt af te meten aan de wijze waarop ze omgaat met dieren.

Toch vindt er op Koningsdag in onze gemeente een roofvogelshow plaats. Helaas gaat het niet om een eenmalige activiteit. Minimaal één camping in onze gemeente heeft deze zomer drie roofvogelshows gepland staan, uitsluitend ter vermaak van gasten.

Mede door de Vogelbescherming in beeld gebracht, is duidelijk dat roofvogelshows een vorm van dierenmishandeling is. Er is een vergunning afgegeven voor dit dierenleed, de gemeente heeft de roofvogelshow zelfs gesubsidieerd.

Vragen aan het college / de wethouder:

  • Is de wethouder op de hoogte van de hiermee gepaard gaande dierenleed en weegt dit op tegen het menselijk vermaak?

  • Vindt de wethouder dat het subsidiëren van en/of het afgeven van een vergunning voor een roofvogelshow anno 2022 nog kan binnen onze gemeente?

  • Is de wethouder voornemens, om zoals ook andere gemeenten (zoals Den Haag, Utrecht) dit reeds verboden hebben, het inzetten van dieren voor menselijk vermaak vanaf heden te gaan verbieden?

Lees de flyer op: www.vogelbescherming.nl/over-ons/standpunten/standpunt-roofvogelshows

Partij voor de Dieren
Jolande Kors
fractievoorzitter / raadslid

Gerelateerd nieuws

Beter 10 roofvogels in de lucht dan 1 op de hand

Utrechtse Heuvelrug - Koningsdag, een dag waarop we feestelijk een verjaardag vieren, vol in oranje gekleed, rood-wit-blauw, ...

Lees verder

Waarom doen we maandelijkse Clean Ups?

Utrechtse Heuvelrug - Elke eerste zaterdag van de maand gaat het team van de Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug op pad...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief