Raad stelt voor­waarden aan ontwik­keling flex­wo­ningen golfbaan Doorn


Raads­ver­ga­dering 13 juni 2024

18 juni 2024

De motie ‘Randvoorwaarde ontwikkeling flexwoningen golfbaan Doorn’, ingediend door PvdD, D66, OPEN en VVD, is in de raadsvergadering van 13 juni aangenomen. Tijdens de raadsvergadering kreeg de raad gelegenheid tot het uitspreken van wensen en bedenkingen over een voorgenomen haalbaarheidsonderzoek naar de vestiging van flexwoningen aan de Mariniersweg 3 te Doorn (Golfterrein).

Partij voor Dieren Utrechtse Heuvelrug is groot voorstander van oplossingen om te komen tot snelle realisatie van extra woningen voor met name spoedzoekers. Daarbij is het voor de Partij voor de Dieren een harde voorwaarde dat de natuurwaarde van een gebied, inclusief bomen, behouden blijft en het liefst wordt verbeterd.

Het college legde de raad een plan voor om 88 flexwoningen te realiseren op het golfterrein in Doorn, deels sociaal, deels middenhuur. Partij voor de Dieren heeft gevraagd het aantal te bouwen woningen te bepalen op basis van de ecologische studie van het gebied zodat geen natuurwaarden verloren gaan.

Ook ziet Partij voor de Dieren graag dat onderzoek wordt gedaan om zo de impact op het gebied te minimaliseren en om bij de aanleg van de infrastructuur en constructie van de flexwoningen te zorgen dat de impact op de natuurwaarden zo min mogelijk is.

Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug is positief over het voornemen van actief ecologisch beheer (bescherming habitats en beschermde soorten) tijdens de periode dat flexwoningen er staan. Hoe, dat moet nog worden gedefinieerd.

Foto: flexwoningen in Wijk bij Duurstede, ter illustratie

Gerelateerd nieuws

Campagne verkiezingen Europees Parlement komt op stoom

Na een geweldige Kick-off in Utrecht, komt de verkiezingscampagne voor het Europees Parlement op stoom. Waar vind je de Parti...

Lees verder

Gemeente stapt naar rechter om plannen Woudenberg voor Henschotermeer

Gemeente Utrechtse Heuvelrug gaat in beroep bij de Raad van State over het bestemmingsplan voor het Henschotermeer. Dat heeft...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief