Partij voor de Dieren pleit voor onderzoek milieu veront­rei­niging in Utrechtse Heuvelrug


1 februari 2023

Partij voor de Dieren pleit voor onderzoek aanpak milieu verontreiniging in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Directe aanleiding is de sanering van het drugslab in Overberg.

In plaats van de totale verontreiniging tot 7 meter diep aan te pakken, kiest men in Overberg voor gedeeltelijke aanpak tot 4 meter, waarbij minder technische en financiële risico’s wordt gelopen. Wat achterblijft wordt middels grondwatersanering en monitoring in de gaten gehouden.

Omdat de verontreiniging heeft plaats gevonden in agrarisch gebied, is er geen garantie dat in de toekomst de verontreiniging mogelijk wordt opgepompt en middels besproeiing op het gras en in de voedselketen belandt.

Het afgelopen halfjaar werd de Partij voor de Dieren geconfronteerd met diverse gevallen van verontreiniging waarvan de afloop onduidelijk is. De fractie heeft onder meer al gepleit voor een aanvullend onderzoek van het Boshuis-terrein aan de Driebergse Sportlaan. Ook over mogelijke verontreiniging op het voormalig compost-terrein aan de Woerd in Driebergen bestaat nog steeds onduidelijkheid.

Partij voor de Dieren vindt het belangrijk dat inwoners op de hoogte zijn van alle plekken in de gemeente waarvan bekend is dat er sprake is van milieuverontreiniging en hoe dit werd en wordt aangepakt.

Gerelateerd nieuws

Jesseka Batteau: Natuuronderzoek YMCA onbruikbaar

De ophef in het afgelopen jaar over de ingrijpende plannen voor het Henschotermeer zal niemand zijn ontgaan. De dreiging van ...

Lees verder

Raadslid Paul Blom vertelt over noodzaak onderzoek milieuverontreiniging Heuvelrug

Raadslid Paul Blom van de Partij voor de Dieren pleit voor onderzoek naar milieu verontreiniging in de gemeente Utrechtse Heu...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief