Groot­schalige bomenkap Park Huis Doorn van de baan!


9 december 2022

Tot onze grote vreugde en opluchting heeft het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) besloten af te zien van de kap van de honderden beuken bij Park Huis Doorn. De Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug heeft - samen met vele inwoners en partijen - gestreden om de gezonde bomen te behouden.

Zo hielden we 15 oktober jl. met #DeBeukErin een witte linten-actie om het RVB kenbaar te maken dat inwoners van Utrechtse Heuvelrug de kap niet accepteren en daarom witte rouwlinten om de gezonde beuken hingen.

En tijdens de vergadering van de Raad op 10 november jl. werd de motie Bomen Park Huis Doorn, die we samen met BVH Lokaal indienden, door alle andere partijen in de Raad mede-ingediend en aangenomen.

In een brief aan het College van de gemeente Utrechtse Heuvelrug deelt het RVB mee dat zij nu de kap beperkt tot 15 bomen die mogelijk onveilig zijn.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren niet betrokken bij klimaatcafé 16 november

In de lokale pers zijn aankondigingen verschenen van een serie klimaatcafés, o.a. in Langbroek. Hierbij is zonder voorafgaand...

Lees verder

Waarom PvdD voor invoering van prijsprikkel restafval is

Als Partij voor de Dieren vinden we het belangrijk dat we de wegwerpmaatschappij ombuigen tot een maatschappij waarin geen af...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief