Mobi­liteit en bereik­baarheid


Vervoer zonder vervuiling

Onze gemeente kan zoveel mooier, schoner en gezonder als we ons anders gaan vervoeren. Stilstaande en rijdende auto’s nemen veel plek in, en zorgen voor uitstoot. Daarom is de auto niet langer de baas en zetten we voetgangers, fietsers en openbaar vervoer centraal. Zo realiseren we een groene omgeving en gezonde lucht: basisvoorwaarden voor het welzijn van iedereen.
 • Goed en duurzaam openbaar vervoer
  Momenteel investeert de overheid ruim twee keer zoveel in wegen als in het openbaar vervoer. Als we dat omdraaien wordt Nederland een stuk schoner, veiliger en duurzamer. Laten we in Utrechtse Heuvelrug beginnen!
  Meer informatie
 • Minder en schonere auto’s = meer ruimte en gezonde lucht!
  Overal waar auto’s staan of rijden, kunnen geen kinderen spelen. Utrechtse Heuvelrug kiest ervoor om de openbare ruimte terug te winnen op de auto.
  Meer informatie
 • Ruim baan voor voetgangers en fietsers
  Vervuilend verkeer wordt ontmoedigd, schoon verkeer wordt gestimuleerd. Door ruim baan te geven aan voetgangers en fietsers kunnen we de hoeveelheid gemotoriseerd verkeer sterk terugdringen. Hiermee dragen we fors bij aan de klimaatdoelen, krijgen we een gezonder en aantrekkelijker Utrechtse Heuvelrug, winnen we ruimte terug voor groen in onze straten en wordt het voor kinderen en dieren buiten veiliger.
  Meer informatie

Verbeter de wereld, begin in Utrechtse Heuvelrug

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Paul Blom over vierde aanvlieg­route van Schiphol bij Dijkstra en Evenblij ter Plekke op NPO 1

Het NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt zondagavond 26 februari uit vanuit de voetbalkantine van DEV Doorn in Doorn.Bewoners en gemeente maken zich zorgen over de komst van een nieuwe aanvliegroute van Schiphol, waardoor honderden vliegtuigen per dag over hun hoofd zouden komen vliegen. Paul Blom, raadslid voor de Partij voor de Dieren in Utrechtse Heuvelrug en Lenneke Kok v...

Moties Nieuws