Zaterdag 29 januari 12 uur witte linten actie voor bomen Catha­rij­ne­straat


28 januari 2022

DRIEBERGEN - Zaterdag 29 januari ’2022 organiseren bewoners uit Driebergen een witte linten actie voor de bedreigde bomen in de Catharijnestraat. De unieke Spaanse aken, moeraseiken en de haagbeuk in hartje Driebergen moeten weg voor de bouw van een appartementencomplex en een parkeerplaats.

Omwoners vinden deze gang van zaken ‘niet van deze tijd’ en protesteren al jaren tegen dit voornemen. Ook hebben ze bezwaar gemaakt tegen de kapvergunning. “Bij het ontwerp van het complex kan er beter rekening worden gehouden met de bestaande bomen,” zegt een vreedzame strijder. “Er zijn alternatieven, de kap is dus voorbarig en niet noodzakelijk.” Maandag 31 januari is de hoorzitting in het Cultuurhuis in Doorn.

Om het verzet tegen de kap kracht bij te zetten, en de bedreigde bomen een hart onder de riem te steken, krijgt elke boom zaterdag een wit lint omgeknoopt. Bewoners roepen vreedzame strijders met hart voor bomen op, zich aan te sluiten bij de actie op zaterdag 29 januari 2022 tussen 12.00 en 13.00 uur.

De Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug ondersteunt het initiatief van de bewoners en zorgt o.a. voor voldoende witte linten, eerbetoon in de vorm van een flyer. Tevens zal de top-4 van de kandidatenlijst bij de actie aanwezig zijn om samen met de bewoners actie te voeren.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

4 februari Webinar Klimaatverandering

Op 4 februari nemen wij een webinar op over de klimaatveranderingen en de klimaatwet 1.5 die de Partij voor de Dieren heeft i...

Lees verder

Witte lintenactie Catharijnestraat: Witte linten voor 5 unieke bomen!

In de Catharijnestraat in Driebergen moeten 5 unieke bomen wijken voor de bouw van woningen. In het ontwerp zijn ze te gemakk...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief