Zaterdag 15 oktober 11.00 uur: DE BEUK ERIN!


Actie tegen de kap van 484 gezonde beuken in park Huis Doorn

14 oktober 2022

Zaterdag 15 oktober om 11 uur organiseert de werkgroep Utrechtse Heuvelrug van de Partij voor de Dieren een ludieke actie tegen de kap van 484 beuken in het park van Huis Doorn.

Bezoekers van Huis Doorn worden op de parkeerplaats van Huis Doorn welkom geheten door Jaap Holwerda, kenner van het landgoed. Na een welkom door Jaap krijgen bezoekers een wit lint aangeboden, waarna ze hun bezoek vervolgen naar het park.

Verzoek is om tijdens de wandeling op het park een selfie te maken van een boom met een wit lint en deze te mailen naar debeukerin@pvdduh.nl. De linten worden na de wandeling weer ingeleverd, om de natuur en het aanzicht van het park niet te verstoren.

De foto's mogen natuurlijk massaal gedeeld worden via social media met de hashtag #DeBeukErin, waarmee we de actie direct vindbaar maken. De foto's worden verzameld en in de vorm van een rouwboek aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders van Utrechtse Heuvelrug, die uiteindelijk een besluit moeten nemen over de kapaanvraag door het Rijksvastgoedbedrijf, die het park 'in oude luister' wil herstellen, ten koste van 480 beuken waarvan sommigen meer dan 200 jaar oud zijn.

Kom zaterdag 15 oktober naar Huis Doorn, maak een mooie wandeling, een selfie en deel die massaal via #DeBeukErin.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Geen zonneweiden in de natuur

Tijdens de raadsvergadering van 29 stemde de Partij voor de Dieren tegen het voorstel om de mogelijkheden te onderzoeken van ...

Lees verder

Partij voor de Dieren niet betrokken bij klimaatcafé 16 november

In de lokale pers zijn aankondigingen verschenen van een serie klimaatcafés, o.a. in Langbroek. Hierbij is zonder voorafgaand...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief