Rond­leiding Bijentuin Kraay­beek­erhof Drie­bergen


Kom ook zaterdag 27 mei 14.00 uur

28 april 2023

Update: aanmelden is niet meer mogelijk, we hebben het maximum aantal deelnemers bereikt

Op zaterdag 27 mei 2023 organiseert werkgroep Utrechtse Heuvelrug van Partij voor de Dieren een bezoek aan de weelderige Bijentuin van Kraaybeekerhof in Driebergen. Imkers van de tuin zullen ons rondleiden door de bijenstal. Hier wordt met verschillende typen bijenbehuizingen geëxperimenteerd. Ook bezoeken we de drachtplantentuin waar verschillende soorten planten, struiken en bomen groeien, die veel nectar en stuifmeel voor de bijen leveren.

Tijdens de rondleiding hoor je wat bijvriendelijk imkeren inhoudt en hoe de imkers het welzijn van de bijen hierbij voorop stellen. De imkers gaan in op het wel of niet oogsten van honing en op de invloed van de honingbij op wilde bijen.

Napraten in theetuin

De rondleiding start 14.00 uur en duurt circa een uur. Na afloop praten we na in de theetuin van Kraaybeekerhof waar je producten van de biologische en biodynamische tuin kunt proeven.

Meld je aan

Iedereen met interesse in bijen en hun welzijn, is na aanmelding welkom. De toegang is gratis (consumpties voor eigen rekening). De rondleiding is niet geschikt voor kinderen.

Kledingadvies: draag dichte schoenen en een cap of hoed.

Let op: er is beperkt plaats voor de rondleiding, dus meld je tijdig aan via onderstaand aanmeldformulier. Kom je samen met iemand? Meld je dan allebei apart aan.

Datum:

Zaterdag 27 mei 2023

Start:

14.00 uur

Locatie:

Landgoed Kraaybeekerhof

Diederichslaan 25

3971 PA Driebergen

Start rondleiding: 14.00 uur


We verzamelen voor aanvang bij de parkeerplaats aan de Diederichslaan.

Gerelateerd nieuws

Geen scheermesdraad in de woonomgeving

DRIEBERGEN Een marter is zo’n 6,5 cm breed, een egel 12 cm. Als je een hek met openingen van 15 x 15 cm vervangt door een hek...

Lees verder

Vragen Partij voor de Dieren over hengelen in Utrechtse Heuvelrug

Waarom wordt er niet gehandhaafd op illegaal vissen in mijn dorp? Met deze vraag klopte een inwoner van Driebergen bij ons aa...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief