Henriëtte van Woudenberg


Commis­sielid

Henriette is sinds oktober 2019 lid van de Partij voor de Dieren. Wat haar aanspreekt in de visie van de partij is het uitgangspunt van een leefbare aarde. Een aarde die er zo slecht aan toe is door de wijze waarop wij, mensen haar gebruiken. Het is nodig dat we de aarde zien als een waardevol geschenk, die ons veel te bieden heeft en waar we zorgvuldig mee om moeten gaan. De PvdD spreekt haar aan juist omdat het om meer gaat dan alleen mensen en economie, het gaat om alles wat leeft op aarde en waar wij met respect mee om moeten gaan.

De aankondiging van haar dochter dat zij zwanger was gaf Henriette naast blijdschap ook een zwaar gevoel. Op wat voor wereld komt dit kindje? Tijdens het Greenpeace protest op Schiphol in 2019 zag zij dat veel meer mensen zich zorgen maken, zich in willen zetten voor een betere wereld en dat geeft energie, maakt strijdbaar. Toen heeft zij besloten om zich meer actief in te zetten: het klimaatalarm vorig jaar, spandoeken voor Amelisweerd, posters plakken voor de verkiezingen, de maandelijkse clean up. Het zijn kleine stappen maar het brengt haar een positiever gevoel waarin we met elkaar stappen kunnen maken om de wereld en te beginnen ons dorp echt te verbeteren. Het voelt goed om verantwoordelijkheid te nemen en meer strijdbaar te zijn.

Zij wil graag ondersteunend zijn aan de nieuwe fractie van de Partij voor de Dieren in de Utrechtse Heuvelrug. Een leefbare aarde, groot denken maar ook bewust de kleine stappen maken, dat kan in de gemeenteraad. Zij steunt de wijze waarop PvdD haar standpunten op een integere en authentieke wijze naar voren brengt. Dit past bij haar. Als manager heeft zij ervaring in het samenbrengen van mensen, gericht op een doel, omgaan met weerstand en doorzetten. Maar ook hier wil zij haar idealen niet uit het oog verliezen, goede zorg voor kwetsbare mensen.

Henriette's passie ligt in de zorg; ooit begonnen als verpleegkundige, daarna gezondheidswetenschappen aan de Erasmus gestudeerd. Op dit moment is zij als locatiemanager verantwoordelijk voor een verpleeghuis in Rotterdam.


Mijn focus ligt bij deze kwetsbare mensen, dit kan zijn mensen in een beschermde woonvorm maar ook, of vluchtelingen die met veel nare ervaringen hier binnen komen en een veilige plek zoeken of mensen die moeite hebben om het tempo van de huidige samenleving bij te houden. Zoals ons programma ook zegt: iedereen doet ertoe! Daar wil ik me graag voor inzetten.