Erwin Schenk


Commis­sielid

Erwin is in maart 2017 lid geworden van de Partij voor de Dieren. In 2018 is Erwin met vrouw en kinderen in deze mooie gemeente komen wonen. Begin 2019 is Erwin actief geworden binnen de werkgroep waarbij hij onder andere heeft meegeholpen met acties rondom behoud Broekhuizerlaan, verschillende fietstochten en clean-ups. Erwin vindt onderwerpen als (donut)economie, inclusiviteit en biodiversiteit belangrijk. Deze onderwerpen beschouwt hij als overkoepelend want wanneer we een economie zouden hebben op basis van welzijn in plaats van groei is er ook geen noodzaak meer tot het uitbuiten van alles wat leeft en eigenwaarde heeft aldus Erwin.

Erwin heeft de vakopleiding MBO Maatschappelijke zorg gevolgd en werkt voor zijn inkomen als woonbegeleider in de gehandicaptenzorg bij een instelling binnen onze gemeente. Andere bezigheden zijn onder andere thuis zijn, vrienden, gitaarspelen, koken, de groentetuin, het huishouden, wat lezen en dagdromen.


Voor mij draait het leven niet om meer, meer en meer maar om genoeg. Ik vind het schrikbarend hoe slecht we vandaag de dag omgaan met dieren, mensen en de Aarde ten behoeve van "de economie". We zijn als mensheid in staat om binnen afzienbare tijd naar Mars te vliegen dus weet ik zeker dat we ook hier op Aarde in staat zijn te stoppen met eindeloze groei en te beginnen met duurzame bloei. Dan hoeven we niet naar Mars. Door lokaal te leven, prioriteit te geven aan leven en werkelijk respect te hebben voor alles wat leeft. We hebben allang genoeg voor ieders behoefte, nu nog een economie daar bij past.

Gerelateerd

Nieuws